Reklama

"Hummus za’atar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie"

Bogato ilustrowana książka zawierająca wiele wspaniałych przepisów zabiera nas w podróż po najciekawszych zakątkach Libanu. To opowieść o kuchni Bliskiego Wschodu, wspólnym ucztowaniu i potędze smaku. A także o miłości.


Samar Khanafer jest w połowie Polką, w połowie Libanką, swój czas dzieli między obydwa kraje. W Polsce jest uznaną ekspertką od kuchni bliskowschodniej, projektantką i blogerką. W swej książce nie tylko dzieli się z czytelnikami oryginalnymi przepisami na przepyszne dania, ale także opowiada o zwyczajach kulinarnych Libanu i oprowadza po niezwykłych zakątkach swej ojczyzny. W albumowym, bogato ilustrowanym wydaniu znalazło się ponad 130 przepisów: od hummusu, tabbouleh i kafty, po baklawę, knafeh i inne łakocie.

Reklama

Samar Khanafer - ekspertka od kuchni bliskowschodniej. Czerpie inspiracje z nowoczesnej i pełnej ładu Warszawy, w której mieszka, oraz z ciepłego, pełnego energii Bejrutu. Żyjąc między dwoma miastami, państwami i kulturami, stara się syntetyzować uzupełniające się wartości i zwyczaje. Uczestniczka III polskiej edycji programu MasterChef, w którym jej umiejętności docenili między innymi Gordon Ramsay i Michel Roux. Doskonale znana jest również widzom Dzień Dobry TVN. Zawodowo projektantka grafiki. Pisze autorskiego bloga - blogsamar.com, felietony dla NaTemat.pl, współpracuje z prasą branżową. Prowadzi warsztaty z kuchni arabskiej w całej Polsce oraz dba, aby do hummusu nie dodawać sody.



Styl.pl/materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy