Reklama

Paola Gavin, HAZANA

Poznaj najbogatszą i najbardziej różnorodną kuchnię świata.

Jedzenie jest dla Żydów sensem życia. W swojej książce Paola Gavin zabiera czytelników na wyprawę do dwudziestu krajów świata, od Polski po Maroko, i opisuje ponad 140 żydowskich dań wegetariańskich. Znajdziemy tu zarówno nowatorskie i proste przepisy, jak i receptury przekazywane z pokolenia na pokolenie, w których po mistrzowsku wykorzystane zostały tradycyjne składniki.

 "Ten smakowity zbiór przepisów pomaga zrozumiec niezwykle skomplikowane losy społecznosci zydowskiej i spojrzec na nie od nieoczywistej strony, bo od kuchni. Pozycja obowiazkowa - nie tylko dla wegetarian!"

Reklama

 Bartek Kieżun, dziennikarz KUKBUK-a i edukator kulinarny, autor Italii do zjedzenia

 Rozproszeni po całym świecie Żydzi twórczo rozwijali lokalne tradycje kulinarne i  stworzyli bogatą, aromatyczną kuchnię opartą na chlebie, serach owczych i kozich, orzechach i oliwkach, warzywach i ziołach, świeżych i suszonych owocach. Dzięki przepisom z ponad dwudziestu krajów, od Polski do Maroka, odkryjesz wspaniałe smaki wegetariańskich potraw, które stanowią ważną część żydowskich posiłków.

 Paola Gavin - brytyjska autorka książek kulinarnych.  Przez wiele lat podróżowała i mieszkała za granicą, w szczególności w Stanach Zjednoczonych, Kanadzie, Grecji, Francji i we Włoszech. Współpracuje z "The Guardian" i "Woodstock Times". Mieszka w Londynie.

Wydawnictwo Buchmann,  Premiera 15 listopada 2018

Paola Gavin,  HAZANA Kuchnia wegetariańska Żydów z całego świata

 

 

 


materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy