Reklama

Reklama

Eliksir młodości

Czekolada? Nie wzbraniaj się, bo ta jedzona z rozsądkiem może przynieść wiele zalet.

Czekolada razem z cynkiem spowalnia proces starzenia - stwierdzili ostatnio zgodnie naukowcy z Niemiec i USA. Kiedyś już próbowano zbadać działanie czekolady w połączeniu z innymi mikroelementami. Okazało się jednak, że z miedzią, żelazem, niklem i manganem przyczynia się do stresu oksydacyjnego, który przyspiesza starzenie. Z cynkiem - odwrotnie! Tylko że najwięcej go w ostrygach... Na szczęście nieco cynku mają też orzechy. A  na ich połączenie z czekoladą już nie da się kręcić nosem! 

Zobacz także:


Twoje Imperium
Dowiedz się więcej na temat: Czekolada | orzechy | gen młodości

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy