Reklama

Szybko pozbędziesz się zapachu smażonej ryby

Wszyscy lubią ją jeść, niewielu lubi ją przyrządzać. Zapach smażonej ryby potrafi unosić się w domu godzinami. Co robić, by tego uniknąć?

Zagotuj w garnku wodę. Dodaj garść mięty (lub 4 torebki), szczyptę goździków i 2 łyżeczki majeranku. Zamieszaj. Gotuj na wolnym ogniu przez kwadrans.

Po smażeniu ryby, na patelnię wlej resztki herbaty z fusami. Zalej niewielką ilością wody i gotuj przez kilka minut. 

Rozgrzej piekarnik do 200°C. Na papierze do pieczenia rozsyp cukier, cynamon i piecz tak długo, aż zapach z kuchni zniknie. Szybko pozbędziesz się zapachu smażonej ryby.

Zobacz także:


Życie na gorąco
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy