Reklama
Wielkanocne inspiracje

Sos chrzanowy

W Wielkanoc staje się prawdziwym przebojem.

Składniki

  • 20 dag korzenia chrzanu,
  • 1/3 l bulionu,
  • śmietana 18 proc.,
  • 3 jajka,
  • sól,
  • cukier,
  • sok z cytryny

Przygotowanie:

Chrzan obierz, opłucz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.

Bulion zagotuj, dodaj chrzan, śmietanę zahartuj łyżką bulionu i całość wymieszaj. Wystudź.

Jajka ugotuj na na twardo, żółtka przetrzyj przez sitko i połącz z sosem.

Przypraw do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny.

*****

Chcę pomóc 1 % - Strona Fundacji POLSAT - Jesteśmy dla dzieci

Reklama

Zobacz także:




Styl.pl
Dowiedz się więcej na temat: chrzan
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy