Reklama

Karp chrzanem nadziewany

Ewa Wachowicz pokazuje jak zrobić karpia chrzanem nadziewanego. Zobaczcie jak przygotować ją na wigilijny stół!

Składniki

  • karp o wadze ok. 1 ½ kg
  • 1 jabłko
  • 2 jajka
  • mały słoiczek chrzanu
  • sól
  • pieprz
  • kilka łyżek masła

Przepis pochodzi z 351. odcinka programu "Ewa gotuje".

Sposób przygotowania:

Karpia oczyścić, opłukać, osuszyć i przyprawić solą oraz pieprzem. Na tarce warzywnej zetrzeć obrane jabłko i ugotowane na twardo jajka. Wymieszać z chrzanem. Przyprawić solą i pieprzem. Nałożyć do ryby. Spiąć metalowymi szpilkami i związać dratwą. Włożyć do rękawa do pieczenia. Na karpia dać trochę masła. Rękaw zawiązać. Piec przez godzinę w temp. 180 st. C. 20 minut przed końcem rozciąć i rozchylić folię. Na stół podawać w całości (wcześniej wyjąć szpilki).

Reklama
Polsat
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy