Reklama

Pieczony karp z miodem

Proste składniki, wyjątkowy smak.


Składniki

  • karp 1, 5 kg
  • 8 łyżek miodu
  • 4 cebule
  • czarny pieprz, sól
  • 1 łyżka kolendry
  • 50 g masła


Rozdrobnij kolendrę. Ponacinaj rybę, usuń płetwy. Dopraw solą, pieprzem, kolendrą. Posiekana cebulę podsmaż na złoty kolor. Dodaj trochę oleju roślinnego i miód. Wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Ostudź. Nałóż parę łyżek do naczynia żaroodpornego. Włóż karpia i polej resztą sosu, przykryj folią aluminiową . Piecz w 180 st. 30 minut. Zdejmij folię. Piecz 5 minut w 220 st. C


Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy