rabarbar

Artykuły (8)

  • Rabarbar: Właściwości i zastosowanie

    Rabarbar: Właściwości i zastosowanie

    • Środa, 2 czerwca 2021 (15:44)
    Rabarbar w Polsce jest uznawany za warzywo, natomiast w Stanach Zjednoczonych jest owocem. Jest wykorzystywany do przygotowywania ciast i kompotów. Dlaczego warto go jeść?
    rabarbar
  • Rabarbar - źródło zdrowia

    Rabarbar - źródło zdrowia

    • Piątek, 29 maja 2020 (10:00)
    Rabarbar to warzywo, które ma wiele właściwości zdrowotnych. W Chinach znany jest jako roślina lecznicza, stosowany jest m.in. na uśmierzenie bólu zęba. Najlepiej spożywać go na ciepło,...
    rabarbar
  • Nocny rabarbarowiec

    Nocny rabarbarowiec

    • Środa, 7 sierpnia 2019 (13:19)
    Rabarbar to doskonały dodatek do ciasta. Pod wpływem temperatury nabiera właściwości antynowotworowych, dlatego warto dodać go do wypieków.
    kuchnia, rabarbar, ciasto
  • Ciasto rabarbarowe z winną nutą

    Ciasto rabarbarowe z winną nutą

    • Piątek, 13 maja 2016 (12:39)
    Bardzo proste i smaczne. Rabarbar można częściowo zastąpić truskawkami.
    rabarbar
  • Rabarbar

    Rabarbar

    • Piątek, 15 maja 2015 (13:44)
    To warzywo pochodzące z Chin, o charakterystycznym kwaskowym i cierpkim smaku, rewelacyjnie sprawdzi się w słodkich wypiekach.
    rabarbar
  • Pomysł na rabarbar

    Pomysł na rabarbar

    • Czwartek, 29 maja 2014 (10:39)
    W galicyjskim Santiago de Compostela próbowałam niedawno różnych potraw kuchni molekularnej. Oprócz wielu przedziwnych smakołyków na moim stole wylądowała również mała, styropianowa...
    Magda Gessler, rabarbar
  • Czas rabarbaru

    Czas rabarbaru

    • Piątek, 31 maja 2013 (11:41)
    Orzeźwiający smak rabarbaru jest wymarzonym dodatkiem do słodkich wypieków.
  • Smaki dzieciństwa

    Smaki dzieciństwa

    • Czwartek, 16 maja 2013 (11:16)
    Gdy cytrusy były rzadkością, królował swojski rabarbar. Pojawiał się już w maju i zapowiadał nadejście lata.
    rabarbar, ciasto, biszkopt