Sos idealny

Lubisz włoska kuchnię? Warto udoskonalić pomidorowy dodatek. Wystarczy dodać inne warzywo, a smak podbije podniebienia gości. I to nie jedyna porada.

Nie zioła i przyprawy lecz marchew potrafi zmienić konsystencję i smak sosu
Nie zioła i przyprawy lecz marchew potrafi zmienić konsystencję i smak sosu123RF/PICSEL

Sos pomidorowy 

Lubisz dodawać sos pomidorowy do swoich potraw? A może chciałabyś sprawić, żeby był jeszcze smaczniejszy? Mam na to sposób. Wystarczy, że dodasz do niego trochę startej na tarce marchewki. Sos nabierze wspaniałego kwaśno- -słodkiego smaku i dodatkowo zostanie zagęszczony.

Szupinkowy zawrót głowy 

Smak szpinaku wzbogacisz, jeśli w trakcie duszenia dodasz do niego pokrojone zielone części pora. Pod koniec dopraw do smaku świeżo zmieloną gałką muszkatołową.

Zobacz także: 

Na Żywo
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas