Reklama

Reklama

Czas na detoks

​Nie masz zbyt wielkiego wpływu na zanieczyszczenia w powietrzu, ale możesz przyspieszyć wydalanie z organizmu szkodliwych substancji. Jedząc produkty, które usuwają toksyny, zmniejszasz ryzyko astmy i choroby płuc.

Kapusta kiszona 

Jest numerem jeden w detoksykacji organizmu. Oczyszcza ze wszystkich szkodliwych substancji. 

Ciemne warzywa

Buraki, czerwona kapusta i cebula. Zawarte w nich barwniki przyspieszają neutralizację toksyn. Najlepiej spożywać je na surowo w formie soku, kiszonek czy sałatek.

Cebula

Zawiera duże ilości związków siarki, które pobudzają pracę wątroby i pomagają w usuwaniu z organizmu metali ciężkich. 

Reklama

Jabłka

Są źródłem pektyn, czyli błonnika wiążącego zanieczyszczenia i wymiatające je z organizmu. 

Cytryny i grejpfrut

Te cytrusy oczyszczają wątrobę i pomagają spalić tłuszcz. Sok z cytryny zawiera dodatkowo związek, który hamuje osadzanie się toksyn w organizmie. 

Zobacz także: 


Tele Tydzień
Dowiedz się więcej na temat: kapusta

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy