ZDROWIE | Piątek, 19 lutego 2021 (10:57)
Polacy coraz częściej rezygnują z wędlin. I trudno się dziwić! Modne programy telewizyjne, dotyczące gotowania i zdrowego stylu żywienia, uświadamiają widzów, że to, co w siermiężnych latach 80. było postrzegane za synonim luksusu, dziś niekoniecznie takie bywa.
1 / 4
Wędliny przestały cieszyć się dobrą sławą, odkąd dowiedzieliśmy się, że można je przywrócić do świeżości wiele razy – jednym słowem – oszukać konsumenta, by sięgnął po produkt pięknie wyglądający. Co zatem możemy dodać do kanapek, żeby smakowało równie dobrze, jak plasterek szynki, a nie było mięsem? Dobrym wyborem będą samodzielnie zrobione pasty. Nie zniechęcajmy się słowem „samodzielnie”. Wymagają one naprawdę małego wysiłku, a efekt przejdzie najśmielsze oczekiwania.
Źródło: 123RF/PICSEL