Biało-zielony z kiwi i mascarpone
Lubisz cytrusy? Kiwi zmiksuj z cząstkami obranej pomarańczy. Smak deseru będzie wtedy nieco słodszy. Pomarańczą można też udekorować deser.
Kiwi umyj i obierz ze skórki. Pokrój je na kawałki i rozdrobnij blenderem. Śmietankę połącz z cukrem waniliowym i zmiksuj. Serek mascarpone przełóż do szerokiego naczynia i rozgnieć widelcem. W następnej kolejności do serka dodaj masę śmietanową i wszystko lekko przemieszaj. l Do szklanych pucharków nakładaj kolejno najpierw po dwie łyżki masy śmietanowej, następnie dwie łyżki zielonego musu z kiwi. Biszkopty połam na mniejsze kawałki i powtykaj w warstwę musu. Na to wyłóż jeszcze po łyżce masy śmietanowej. Deser wstaw do lodówki na godzinę. l Truskawki opłucz i odłóż na papier, aby wyschły. Przed podaniem do każdego pucharku wrzuć kilka sztuk. Ozdób listkami.