Reklama

Reklama

Brokuły z fetą i migdałami

Polubisz brokuły!

Składniki:

brokuł
125 g fety
125 ml śmietany 12%
100 ml jogurtu naturalnego
3 ząbki czosnku
70 g płatków migdałowych
łyżeczka soli
łyżeczka cukru

Brokuł umyj i podziel na różyczki. Blanszuj 5-8 minut w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżeczki cukru. Po ostudzeniu rozłóż w salaterce. Dodaj pokrojoną w kostkę fetę.
Śmietanę wymieszaj z jogurtem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Polej sosem brokuły i ser i wymieszaj.
Sałatkę posyp uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałów.
Podawaj schłodzoną.

Reklama

Czas przygotowania 30 minut Przepis dla 4 osób

Przepis pochodzi z książki "Sałaty i sałatki"


materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy