Bulwy jam z pikantnym wieprzowo-fistaszkowym farszem

Ta ciekawa potrawa zaskoczy cię smakiem
Ta ciekawa potrawa zaskoczy cię smakiemStyl.pl/materiały prasowe

Składniki

na bulwy jam z farszem

  • 4 bulwy jam lub maranty
  • 400 gram mielonej wieprzowiny
  • 1 litr piwa
  • 4 pęczek liści jam (można zastąpić je szpinakiem lub liśćmi wina)
  • 1 łyżeczka chili
  • sól i pieprz
  • 100 gram chutneyu z mango
  • 1/2 pęczka posiekanej kolendry
  • Sznurek z włókna bananowca (zamiast tego można użyć grubej nici)

na sos

  • 100 ml masła lub ghee
  • 1 łyżeczka nasion kopru włoskiego
  • 2 goździki
  • 1 gwiazdka anyżu
  • 1 czerwona cebula
  • 1 pęczek dymki
  • 1 łyżka imbiru
  • 1 łyżka czosnku
  • 1 łyżeczka chili
  • 4 łyżki sosu z orzeszków ziemnych (można też użyć masła orzechowego)
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1/2 pęczka posiekanej kolendry

na skwarki

  • 100 gram drobno pokrojonej słoniny
  • sól i pieprz
  • 1 litr oleju do smażenia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?