Reklama

Chipsy z batatów

Jeśli masz ochotę na przekąskę, warto postawić na coś domowego. Wypróbuj przepis na pyszne chipsy z batatów.

Składniki

  • 2–3 bataty lub ziemniaki
  • 3 łyżki oleju
  • sól
  • szczypta chilli
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Sposób przygotowania:

1. Bataty umyj (ziemniaki warto obrać) i za pomocą mandoliny lub krajalnicy pokrój je w bardzo cienkie, kilkumilimetrowe plasterki. 

2. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i za pomocą pędzelka posmaruj ją olejem. Wyłóż na nią chipsy i wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C na ok. 40 minut. Pilnuj, by się nie spaliły! Przed podaniem posyp je solą z chilli i natką pietruszki. 

Zobacz także:

Show
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy