Chrupiące indyjskie samosy

Samosy to smażone indyjskie pierożki wypełnione warzywnym nadzieniem
Samosy to smażone indyjskie pierożki wypełnione warzywnym nadzieniem123RF/PICSEL

Składniki

na ciasto

  • 25 dag mąki tortowej
  • 6 łyżek oleju
  • 1 łyżka stopionego masła
  • 1 łyżeczka soli

na farsz

  • 4 ugotowane ziemniaki
  • 1 cebula
  • 1/2 szklanki zielonego groszku
  • 2 łyżki orzechów
  • 1 limonka lub cytryna
  • 2 ząbki czosnku
  • po 1 łyżeczce kminu i nasion kopru
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 1/4 łyżeczki chili
  • 1 papryczka chili
  • po 2 łyżeczki imbiru i curry
  • 1 garść liści kolendry
  • sól
  • 1 łyżka masła
  • 1 l oleju do głębokiego smażenia
Wonton chińskie pierożki z pieczarkami i imbiremStyl.pl
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?