Reklama

Reklama

Ciasteczka dyniowe

Smaki jesieni.

Składniki:

  • 1 kg dyni
  • 3 jajka
  • 15 g goździków mielonych
  • 800 g cukru
  • Cukier waniliowy
  • 36 g  proszku do pieczenia
  • 500 g masła
  • 200 g nasion dyni
  • 1,125 kg mąki

Wymieszaj cukier z miękkim masłem. Dodaj jaka, wymieszaj na jednolitą konsystencję.  Dynię pokrój w kostkę i gotuj 20 minut, aż zmięknie. Odcedź i zmiksuj. Dodaj do ciasta. Połącz mąkę z proszkiem do pieczenia i mielonymi goździkami. Połącz suche i mokre składniki. Mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodaj pestki dyni.   Przełóż ciasto do rękawa cukierniczego. Piecz 20 minut w 180 st. C. Filiżankę roztopionego masła połącz z 4 filiżankami cukru pudru. Dodaj cukier waniliowy. Gotowe ciasteczka zanurzaj w polewie i dekoruj pestkami dyni.

Reklama

Styl.pl

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy