Ciasteczka z budyniem i owocami
Ugotuj gęsty budyń według przepisu na opakowaniu. Przykryj folią spożywczą i pozostaw do ostygnięcia.
Owoce umyj, osusz i pokrój na kawałki.
Ciasto francuskie rozwiń, z każdego płata wytnij po 6 kwadratów i delikatnie złóż na pół w trójkąt. Natnij brzeg na ok. 1 cm szerokości, nie przecinając do końca.
Kwadraty ponownie rozwiń. Górny brzeg przełóż na dół, a dolny na górę. Do środka nałóż budyń.
Zawinięte boki i końce posmaruj rozkłóconym żółtkiem.
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 30 minut w temp. 180°C, aż ładnie się zrumienią. Po upieczeniu na ciastkach ułóż kawałki owoców.
Galaretkę przygotuj według przepisu na opakowaniu. Lekko tężejącą polej owoce i budyń.
Najgorszy rodzaj tłuszczu. Sprawdź, jakich produktów unikać