Reklama

Ciasteczka z budyniem i owocami

Składniki

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • opakowanie budyniu waniliowego
  • szklanka mleka
  • żółtko
  • opakowanie przezroczystej galaretki
  • garść dowolnych owoców

Ugotuj gęsty budyń według przepisu na opakowaniu. Przykryj folią spożywczą i pozostaw do ostygnięcia.

Owoce umyj, osusz i pokrój na kawałki.

Ciasto francuskie rozwiń, z każdego płata wytnij po 6 kwadratów i delikatnie złóż na pół w trójkąt. Natnij brzeg na ok. 1 cm szerokości, nie przecinając do końca.

Kwadraty ponownie rozwiń. Górny brzeg przełóż na dół, a dolny na górę. Do środka nałóż budyń.

Zawinięte boki i końce posmaruj rozkłóconym żółtkiem.

Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 30 minut w temp. 180°C, aż ładnie się zrumienią. Po upieczeniu na ciastkach ułóż kawałki owoców.

Reklama

Galaretkę przygotuj według przepisu na opakowaniu. Lekko tężejącą polej owoce i budyń.

Najgorszy rodzaj tłuszczu. Sprawdź, jakich produktów unikać


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy