Ciasto na oliwie z cukinią i bryndzą

 Ciasto na oliwie z cukinią i bryndzą
Ciasto na oliwie z cukinią i bryndząmateriały prasowe

Składniki

  • 7-8 małych cukinii (około 850 g)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek do smażenia
  • 1 pęczek dymki
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 jajka
  • 250 g bryndzy (możesz zastąpić kozim twarożkiem)
  • 1 pęczek bazylii
  • 1 łyżeczka suszonej mięty
  • sol
  • świeżo mielony czarny pieprz

ciasto

  • 500 g mąki pszennej
  • pół łyżeczki soli
  • 90 ml oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia + 4 łyżki do posmarowania ciasta
  • 4 łyżki białego wytrawnego wina
  • 100 ml wody
12 porcji
materiały prasowe
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?