Consommé ze świeżych ogórków i koperku
Wspaniały zielony półprzezroczysty płyn, esencja smaku ogórka i kopru. Orzeźwiający, zaskakujący, absolutnie pyszny! Idealny na upalne dni, zwłaszcza gdy towarzyszą mu tagliatelle z ogórków. Przepis pochodzi z książki "Zupa dobra na wszystko" Jolanty Naklickiej-Kleser.
Sposób przygotowania:
1. Ogórki zmiksuj z koperkiem. Następnie całość przełóż do pieluchy tetrowej wyłożonej na sitku i wstaw do lodówki na całą noc.
2. Przecedzony płyn przypraw do smaku solą i pieprzem. Dolej oliwy i odrobinę octu winnego. Podawaj z sałatką ze świeżego ogórka.
Sposób przygotowania tagliatelle z ogórków: Wstążki ogórka wymieszaj z koperkiem, dodaj trochę oliwy i zestu z cytryny. Dopraw i wymieszaj.
Przepis pochodzi z książki "Zupa dobra na wszystko".
Zobacz także: