Reklama

Domowe spaghetti

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 5-6 osób

Składniki

  • pieprz
  • bazylia
  • 2-3 ząbki czosnek
  • oregano
  • 30 dag mięso mielone
  • 1 cebula
  • makaron spaghetti
  • 1 szklanka bulion
  • 1/2 szklanki koncentrat pomidorowy
  • 1 marchewka
  • sól
  • 1/2 seler
  • 20 dag pieczarki
  • parmezan

Cebulę obrać, posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Marchew i seler obrać, umyć, pokroić w maleńką kosteczkę. Grzyby oczyścić, pociąć w plasterki. Na oleju zeszklić czosnek i cebulę. Dodać marchewkę, i seler. Smażyć kilka minut.

Do warzyw dodać mielone mięso i mieszając, przysmażyć. Następnie dodać koncentrat pomidorowy (warto dodać szczyptę cukru), sól, pieprz i zioła do smaku. Całość zalać gorącym bulionem. Przykryć i dusić około 10-15 minut.

Po kwadransie dorzucić plastry pieczarek, przemieszać i dusić, nie przykrywając. W tym czasie ugotować makaron według przepisu na opakowaniu, odcedzić. Przełożyć do dużej miski. Gorący sos wyłożyć na makaron. Posypać parmezanem.

Reklama
Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy