Duszony łosoś z marchewką
Pyszna ryba z warzywami.

Składniki
- łosoś / 400 g
- ryż basmati / 200 g
- por / 1 szt.
- seler naciowy / 1 szt.
- marchew / 1 szt.
- cebula / ½ szt.
- czosnek / 2 ząbki
- sos sojowy / 75 ml
- cukier / 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek / 2 łyżki
- sól i pieprz / do smaku
Cebulę pokrój w drobną kostkę, resztę warzyw w cienkie plasterki. Pokrój rybę na nieduże kawałki. Warzywa z dodatkiem cukru smaż na oliwie kilka minut, dodaj sos sojowy. Przesmaż łososia. Ugotuj ryż. Do ryby i warzyw wlej 100 ml wody z ryżu, duś pod przykryciem 15 minut, podawaj z ryżem.