Reklama

Gołąbki z łososiem

Takie gołąbki w wersji lux będą doskonale smakować z ryżem na sypko. I z kieliszkiem białego wytrawnego wina.

Składniki

  • 1 kapusta włoska
  • 80 dag łososia
  • 15 dag krewetek (opcjonalnie)
  • 1 białko
  • po 200 ml bulionu i śmietany 22 proc.
  • po 1/2 pęczka szczypioru i koperku
  • 2 łyżki mąki
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżki chrzanu
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Połowę ryby zemleć, dodać białko i połowę śmietany, doprawić. Resztę ryby pokroić w kawałki.

Kapustę sparzyć, zdjąć 8 liści. Rozsmarować na nich masę rybną, położyć na to łodygi szczypioru i kawałki ryby, zrolować. Zawinąć w folię aluminiową, włożyć do rondla z wrzątkiem, gotować 30 minut.

Podawać z sosem: mieszając zasmażyć masło z mąką, dodać bulion, chrzan, śmietanę, krewetki, gotować 5 min, doprawić. Posypać koperkiem.

Zobacz także:


Reklama
Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy