Proste dania w pół godziny
Proste i szybkie w przygotowaniu, bogate pod względem smaku i wartości odżywczych - takie powinny być idealne dania na kamping lub piknik.
Przygotowanie:
Pokrojoną w kostkę cebulę i posiekane zioła wymieszać z jogurtem. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Marchewkę obrać i, podobnie jak pozostałe warzywa, pokroić w wygodne do jedzenia kawałki. Warzywa i paluszki podawać z dipem.
Przygotowanie:
Żółtka wymieszać z musztardą, po kropli dodawać olej (125 ml), cały czas mieszając. Dodać jogurt i sok z cytryny. Doprawić solą i pieprzem.
Pstrągi nadziać tymiankiem i listkami laurowymi, posmarować olejem ze zgniecionym czosnkiem. Grillować 15-20 minut na specjalnych tackach. Podawać z sosem majonezowo-cytrynowym.
Przygotowanie:
Cebule pokroić w plasterki, paprykę w kostkę. Mięso, cebulę i paprykę, smażyć na oleju. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Wlać pomidory i 400 ml wody. Gotować 10 minut. Podawać z kleksem śmietany, posypane szczypiorkiem.
Zobacz także: