Gotowanie na wakacjach

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

Warzywa z dipem

Składniki

  • 1 cebula
  • pół pęczka zielonej cebulki
  • pęczek bazylii
  • pół pęczka tymianku
  • 700 g jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz
  • odrobina soku z cytryny
  • 750 g młodej marchewki
  • seler naciowy
  • po 1 żółtej i czerwonej papryce
  • paluszki grissini

Pstrągi z grilla

 
 123RF/PICSEL

Składniki

  • 2 żółtka
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 150 ml oleju
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • sok z ½ cytryny
  • sól, biały pieprz
  • pęczek tymianku
  • 8 pstrągów
  • 8 listków laurowych
  • 2 ząbki czosnku
  • tymianek i cytryna do dekoracji

Szybki kociołek gyros

 
 123RF/PICSEL

Składniki

  • 2 cebule
  • czerwona papryka
  • 1-2 łyżki oleju
  • 600g mięsa (karkówka lub łopatka) pokrojonego w kostkę, doprawionego przyprawą gyros
  • sól, pieprz
  • słodka papryka
  • puszka pomidorów
  • pół pęczka szczypiorku
  • 200 g śmietany
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?