Reklama

Grillowana ciabatta z guacamole, boczkiem, kurczakiem, rzodkiewką i kiełkami

Genialny pomysł na drugie śniadanie- smakowita ciabatta z kurczakiem, warzywami i domowym guacamole.

Składniki

  • ciabatta
  • 1-2 awokado
  • limonka
  • pęczek kolendry
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 5 plastrów/ 70 g wędzonego boczku
  • 200 g / mała pierś z kurczaka
  • 3 rzodkiewki
  • 50 g kiełków rzodkiewki lub innych
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki oleju do smażenia
  • łyżka zimnego masła

Sposób przygotowania:

Do miękkiego awokado dodajemy posiekaną kolendrę, skórkę i sok z limonki, szczyptę soli i pierzu, dokładnie rozgniatamy widelcem i mieszamy. Pierś z kurczaka kroimy wzdłuż na pół, smarujemy olejem, dokładnie solimy. Smażymy na złoty kolor po 4 min. z każdej strony. Pod koniec dodajemy zimne masło i oblewamy rozpuszczonym tłuszczem kurczaka. Na oddzielnej, suchej patelni, układamy plastry boczku, smażymy z obu stron na złoty kolor. Po zdjęciu boczku, na patelnię wkładamy przekrojoną wcześniej ciabattę na 2 min. Na zarumienionym pieczywie układamy pastę z awokado, pierś z kurczaka, smażony boczek, plastry rzodkiewki oraz kiełki, zamykamy górną częścią ciabatty i układamy na talerzu.

Reklama
Polsat
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy