Reklama

Grillowane tosty z cukinią

Kurczaka można podawać na wiele sposobów m.in z cukinią. Podpowiadamy, jak przyrządzić z niego tosty, które dobrze wyglądają i smakują.

Czas przyrządzenia: 75 minut
Składniki dla: 4

Składniki

  • 4 małe filety z kurczaka
  • 1 ciabatta
  • 2 cukinie
  • 4 pomidory
  • 2 ząbki czosnku
  • 8 gałązek natki pietruszki
  • 1 kubeczek jogurtu
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/2 szklanki oleju
  • 2 łyżki curry
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

1. Wymieszać curry, po jednej łyżeczce soli i pieprzu, oliwę. Filety lekko rozbić. Zanurzyć w marynacie, wstawić na godzinę do lodówki. 

2. Drobno posiekać pomidory, czosnek i natkę pietruszki (kilka listków zostawić). Wymieszać z jogurtem, doprawić solą i pieprzem. Schłodzić w lodówce.

3. Ciabattę pokroić na cztery kromki. Zrumienić na suchej patelni z obu stron.

4. Cukinię pokroić w cienkie plastry, posypać solą i pieprzem. Skropić oliwą. Grillować po minucie z każdej strony. Filety z kurczaka grillować po cztery minuty z obu stron. 

5. Tosty posmarować sosem jogurtowym, obłożyć grillowanym mięsem i cukinią. Udekorować odłożoną natką pietruszki.

Zobacz także:

Reklama
Twoje Imperium
Dowiedz się więcej na temat: kuchnia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy