Reklama

Grillowane żeberka

Składniki

  • 1 kg żeberek wieprzowych,
  • 3 łyżki musztardy,
  • 4 łyżki miodu,
  • 4 łyżki octu winnego,
  • 2 łyżeczki sosu sojowego,
  • 4-5 ząbków czosnku,
  • 1/2 szklanki oleju,
  • 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki

Przygotowanie:

Do miseczki wlej olej, ocet winny oraz sos sojowy. Dodaj musztardę, miód, przeciśnięty przez praskę czosnek, paprykę, wymieszaj. Tak przygotowaną marynatą posmaruj mięso. Od-staw do lodówki na ok. 2 godziny. Piecz na rozgrzanym grillu 30-45 minut, co jakiś czas odwracając i smarując resztą marynaty.

Zobacz także:

Świat & Ludzie
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL