Reklama

Grostl. Tyrolska zapiekanka z ziemniaków

To smaczne i pożywne danie jest idealnym rozwiązaniem jeśli chcemy wykorzystać ziemniaki i mięso z poprzedniego dnia.

Składniki

  • 6-8 ugotowanych ziemniaków, pokrojonych w plastry
  • 1 cebula, pokrojona w kostkę
  • 150 g boczku pokrojonego w kostkę
  • 150 g pieczonej lub gotowanej łopatki wieprzowej
  • 150 g kiełbasy
  • czosnek
  • 2 łyżki masła
  • Mielony kminek
  • Majeranek
  • sól
  • 4 jajka
  • Zielenina do dekoracji

Na rozgrzanym maśle zrumień boczek i cebulę. Dodaj pokrojone mięso. Dodaj plastry ziemniaków i smaż na złoty kolor. Dodaj przyprawy i czosnek, smaż jeszcze chwilę. Na osobnej patelni usmaż jajka sadzone. Rozdziel grostl na porcje i podawaj z jajkiem sadzonym.

Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy