Grzanka z pastą z zielonego groszku i z awokado
Idealny pomysł na lekkie, pożywne śniadanie.

Składniki
- 1 awokado
- 150 g zielonego groszku
- 20 ml oliwy z oliwek
- sok z połowy cytryny
- starta skórka z cytryny
- 1 łyżeczka papryki ostrej
- 1,5 łyżeczki papryki wędzonej
- sól, pieprz
- ocet do ugotowania jajka
- 2 kromki pieczywa
- 2 jajka
- mięta
- 50 g twarogu
Sposób przygotowania:
Do miski wkładamy: wydrążone awokado, zielony groszek, oliwę, sok z cytryny, startą skórkę z cytryny, paprykę ostrą oraz wędzona. Całość dokładnie mieszamy widelcem. Doprawiamy solą i pieprzem. Pastę wykładamy na pieczywo, dekorujemy mięta i posypujemy twarogiem. Najlepiej smakuje z jajkiem w koszulce. Smacznego!