Reklama

Grzanka z pastą z zielonego groszku i z awokado

Idealny pomysł na lekkie, pożywne śniadanie.

Składniki

  • 1 awokado
  • 150 g zielonego groszku
  • 20 ml oliwy z oliwek
  • sok z połowy cytryny
  • starta skórka z cytryny
  • 1 łyżeczka papryki ostrej
  • 1,5 łyżeczki papryki wędzonej
  • sól, pieprz
  • ocet do ugotowania jajka
  • 2 kromki pieczywa
  • 2 jajka
  • mięta
  • 50 g twarogu

Sposób przygotowania:

Do miski wkładamy: wydrążone awokado, zielony groszek, oliwę, sok z cytryny, startą skórkę z cytryny, paprykę ostrą oraz wędzona. Całość dokładnie mieszamy widelcem. Doprawiamy solą i pieprzem. Pastę wykładamy na pieczywo, dekorujemy mięta i posypujemy twarogiem. Najlepiej smakuje z jajkiem w koszulce. Smacznego!

Polsat
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy