Reklama

Gulasz z indyka

Umyte piersi z indyka oraz dynię kroimy w kostkę. Ciecierzycę przekładamy na durszlak, płuczemy wodą i odcedzamy.

Składniki

  • 600 g dyni Hokkaido
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 marchewki
  • 1 papryka
  • 4 gałązki kolendry
  • 400 g piersi z indyka
  • po puszce ciecierzycy i pomidorów
  • 100 g suszonych moreli
  • sól, pieprz
  • 500 ml bulionu drobiowego
  • 50 g płatków migdałowych
  • olej

Obraną cebulę siekamy w kostkę, a czosnek przepuszczamy przez praskę. Opłukaną i osuszoną kolendrę siekamy. Morele kroimy w paski. 

W garnku rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju i podsmażamy cebulę, żeby była szklista. Dodajemy czosnek, mieszamy, przekładamy mięso, doprawiamy pieprzem i solą, smażymy. Następnie dodajemy dynię, ciecierzycę, pomidory z puszki, pokrojone morele, bulion, mieszamy i dusimy na około 30 minut. Pod koniec doprawiamy pieprzem i solą. 

Na patelni bez tłuszczu podprażamy płatki migdałów na jasnozłoty kolor. Przekładamy na papier, żeby ostygły. Gulasz porcjujemy do miseczek i wierzch posypujemy kolendrą i płatkami migdałów.

Reklama

Zobacz także: 

Rewia
Dowiedz się więcej na temat: gulasz
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy