Gulasz z kurczakiem i fasolką
1. Umyty pomidor kroimy w kostkę. Cebulę, czosnek, papryczkę chili i imbir drobno siekamy. Warzywa miksujemy na gładką pastę.
2. Obrane cebule kroimy na pół, a następnie w paski, dynię w słupki. Mięso płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w grube paski.
3. Fasolkę szparagową obgotowujemy, a fasolę z puszki odcedzamy z zalewy.
4. Mięso oprószamy pieprzem i solą. Smażymy na rozgrzanym oleju 5-6 minut z obu stron. Dodajemy cebulę, dynię, podlewamy bulionem, doprawiamy kminkiem, cynamonem i cukrem, dodajemy przygotowaną wcześniej pastę i dusimy na małym ogniu ok. 20 minut. Chwilę przed końcem gotowania dodajemy fasolkę szparagową i z puszki. Doprawiamy pieprzem i solą, mieszamy. Gulasz podajemy z ryżem, kaszą lub grzankami.