Reklama

Gulasz z marchewką

Jednogarnkowy obiad.

Składniki

  • 600 g mięsa z udźca indyka
  • 40 ml oleju
  • sól i pieprz
  • 200 ml białego wina
  • 400 ml bulionu warzywnego
  • 4 gałązki dowolnych ziół
  • liść laurowy
  • 2 marchwie
  • 4 szalotki
  • 200 ml śmietany

Przygotowanie

Pokrój mięso w kostkę i przyrumień na oleju. Dopraw i zalej winem. Gdy się wygotuje, dodaj bulion, zioła, liść laurowy i duś przez 30 minut. Obraną marchew pokrój w słupki, a szalotki - w półksiężyce. Dodaj do mięsa. Po 5 minutach wlej śmietanę i duś do miękkości.


32/2016 Na Żywo

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy