Reklama

Jajeczne muffiny z jarmużem

Danie idealne na niedzielny poranek. Zachwyci wszystkich domowników i wprawi ich w doskonały nastrój.

Składniki

  • 8 jajek
  • 1/2 zielonej papryki
  • garść jarmużu
  • garść pomidorków koktajlowych
  • sól, pieprz
  • bazylia, tymianek

Sposób przygotowania:

1. Paprykę pokrój w drobną kostkę. Jarmuż posiekaj. Pomidorki przekrój. Warzywa wymieszaj. Jajka wbij do miski i roztrzep widelcem. Przypraw solą, pieprzem i ziołami (świeżymi lub suszonymi). 

2. Do silikonowych foremek na muffiny włóż po łyżeczce mieszanki warzywnej. Zalej masą jajeczną do 2/3 wysokości. Piecz ok. 20 minut (aż masa się zetnie) w 180°C. 

Zobacz także:

Życie na gorąco
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy