Jajeczne muffiny z jarmużem

Danie idealne na niedzielny poranek. Zachwyci wszystkich domowników i wprawi ich w doskonały nastrój.

Jajeczne muffinki są idealne także na drugie śniadanie i kolację
Jajeczne muffinki są idealne także na drugie śniadanie i kolację123RF/PICSEL

Składniki

  • 8 jajek
  • 1/2 zielonej papryki
  • garść jarmużu
  • garść pomidorków koktajlowych
  • sól, pieprz
  • bazylia, tymianek

Sposób przygotowania:

1. Paprykę pokrój w drobną kostkę. Jarmuż posiekaj. Pomidorki przekrój. Warzywa wymieszaj. Jajka wbij do miski i roztrzep widelcem. Przypraw solą, pieprzem i ziołami (świeżymi lub suszonymi).

2. Do silikonowych foremek na muffiny włóż po łyżeczce mieszanki warzywnej. Zalej masą jajeczną do 2/3 wysokości. Piecz ok. 20 minut (aż masa się zetnie) w 180°C.

Zobacz także:

Najlepszy sposób na pastę jajecznąInteria Kulinaria
Życie na gorąco
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas