Jajka pieczone w szpinaku
Zamiast tradycyjnej jajecznicy, wypróbuj nasz przepis.

Składniki
- 800 g szpinaku w liściach
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka margaryny
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
- osiem kromek bagietki
- 100 g sera gouda w plastrach
- 4 duże jajka
Przygotowanie:
Umyj i odsącz liście szpinaku. Pokrój drobno cebulę i czosnek. Wrzuć na roztopioną margarynę. Dodaj szpinak i smaż 5 minut. Dopraw przyprawami.
Na kromki bagietki nałóż ser i zapiecz w piekarniku w 160 stopniach C. Zarumienione, ułóż po dwie w naczyniu do zapiekania. Nałóż na kromki szpinak. Rozbij w każdym naczyniu po jajku.
Zapiekaj w piekarniku, aż się zetnie białko. Posyp natką pietruszki.
Zobacz także: