Reklama

Jajka pieczone w szpinaku

Zamiast tradycyjnej jajecznicy, wypróbuj nasz przepis.

Składniki

  • 800 g szpinaku w liściach
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka margaryny
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • osiem kromek bagietki
  • 100 g sera gouda w plastrach
  • 4 duże jajka

Przygotowanie:

Umyj i odsącz liście szpinaku. Pokrój drobno cebulę i czosnek. Wrzuć na roztopioną margarynę. Dodaj szpinak i smaż 5 minut. Dopraw przyprawami.

Na kromki bagietki nałóż ser i zapiecz w piekarniku w 160 stopniach C. Zarumienione, ułóż po dwie w naczyniu do zapiekania. Nałóż na kromki szpinak. Rozbij w każdym naczyniu po jajku.

Zapiekaj w piekarniku, aż się zetnie białko. Posyp natką pietruszki.

Zobacz także:


Tele Tydzień
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy