Jak przygotować chrupiące ciasto na pizzę?
Kuchnia
Wtorek, 16 czerwca 2015 (12:17)
Aktualizacja: Piątek, 11 czerwca 2021 (11:24)
Zdradzamy sekrety idealnego ciasta na pizzę, które możesz przygotować w domu. Jest chrupiące i będzie wszystkim smakować. A jakie dodatki do pizzy? Dobierz je sama według własnego uznania.
Wymieszaj mąkę z solą i dodaj 1,5 łyżki suchych drożdży. Dodaj oliwę z oliwek. Wlej 125 ml wody o temp. pokojowej. Jeżeli to konieczne, dodaj więcej mąki.
Ugniataj ciasto, aż będzie elastyczne.
Przełóż ciasto do miski i umieść w ciepłym miejscu na 40 minut.
Gdy ciasto zwiększy swoją objętość dwukrotnie, wyrób je ponownie i użyj do zrobienia pizzy.
Zobacz film:
A jakie dodatki do pizzy?
Jak przygotować pizzę Chicago?