Reklama

Jak przygotować chrupiące ciasto na pizzę?

Zdradzamy sekrety idealnego ciasta na pizzę, które możesz przygotować w domu. Jest chrupiące i będzie wszystkim smakować. A jakie dodatki do pizzy? Dobierz je sama według własnego uznania.

Składniki

  • 1,5 łyżki suchych drożdży
  • 175 g mąki tortowej
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól

Chrupiące ciasto na pizzę - wykonanie:

Wymieszaj mąkę z solą i dodaj 1,5 łyżki suchych drożdży. Dodaj oliwę z oliwek. Wlej 125 ml wody o temp. pokojowej. Jeżeli to konieczne, dodaj więcej mąki.

Ugniataj ciasto, aż będzie elastyczne.

Przełóż ciasto do miski i umieść w ciepłym miejscu na 40 minut.

Gdy ciasto zwiększy swoją objętość dwukrotnie, wyrób je ponownie i użyj do zrobienia pizzy.

Zobacz film:

A jakie dodatki do pizzy?

Błyskawiczna pizza rustykalna

Reklama

Pizza z jajkiem

Jak przygotować pizzę Chicago?

Styl.pl
Dowiedz się więcej na temat: pizza | domowa pizza
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy