Klops z jajkiem

Można podawać na zimno
Można podawać na zimno123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 kg mięsa drobiowego, mielonego
  • 4 jajka surowe
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • ziemniak
  • kajzerka
  • cebula
  • sól i pieprz
  • oliwa
  • bułka tarta

Mięso połącz z namoczoną bułką, posiekaną cebulą, startym na tarce surowym ziemniakiem, surowymi jajkami i przyprawami. Wysoką brytfannę wyłóż pergaminem, posmaruj oliwą i posyp bułką tartą. Przełóż mięso i wetknij w nie ugotowane jajka. Całość dokładnie zlep. Piecz w temp. 180°C przez godzinę.

Koty są jej szczególnie bliskie. Dlatego apeluje o pomoc dla nichStyl.pl
Na Żywo
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas