Klopsiki sojowe
1. Cebulę posiekać w kostkę, zeszklić na łyżce masła. Przełożyć do miski, przestudzić. Dodać jajka, bułkę tartą, 3 łyżki posiekanej natki, 3 łyżki musztardy, pokruszone tofu, połowę kaparów. Doprawić do smaku (uważać z solą, kapary są słone!).
2. Masę wyrobić, uformować 12 klopsików, usmażyć na 2 łyżkach masła. Osobno zasmażyć mąkę na 3 łyżkach masła, wlać wino i bulion, dodać resztę musztardy, sok z cytryny, gotować 10 min. Dodać resztę kaparów, śmietanę, dusić 5 min, doprawić.
3. Ziemniaki obrać, ugotować, odcedzić. Rozgnieść, dodać gorące mleko, resztę masła, doprawić, wymieszać, posypać zrumienionymi na suchej patelni płatkami migdałów. Klopsy podawać z sosem i ziemniakami, udekorować resztą natki.