Koktajl z pokrzywy, imbiru i jabłek
Zawiera bardzo dużo żelaza i ma delikatny, lekko słodki smak. Wystarczy ją przelać wrzątkiem, a przestanie parzyć. Przygotuj z nią zdrowy, smaczny koktajl z dodatkiem imbiru i jabłek.
Składniki
- 2 szklanki liści pokrzywy
- 4 jabłka
- 2 gruszki
- 5-centymetrowy kawałek imbiru
- 3 łyżki łagodnych kiełków
- 2 kiwi
- 2 banany
- szczypta cynamonu
- łyżka miodu
- 4 szklanki napoju roślinnego (np. migdałowego lub kokosowego)
Sposób przygotowania:
1. Pokrzywę umyj i odsącz. Jabłka, imbir, kiwi i banany obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Wrzuć z pokrzywą do blendera.
2. Dodaj łyżkę kiełków i cynamon. Krótko zblenduj.
3. Na koniec wlej napój roślinny oraz miód i ponownie, dokładnie wszystko zmiksuj. Rozlej koktajl do wysokich szklanek. Udekoruj kiełkami i od razu podawaj.
Zobacz także: