Kolorowe warsztaty kulinarne
Russell Hobbs to znana brytyjska marka, której portfolio zawiera urządzenia kuchenne o oryginalnym designie i szerokim zakresie funkcjonalności. W ostatnich dniach odbyła się premiera jej najnowszej kolekcji Illumina, wykorzystującej Technologię Sterowania Kolorem.
W trakcie wydarzenia, połączonego z kolorowymi warsztatami kulinarnymi, spotkali się przedstawiciele mediów kulinarnych, lifestylowych i parentingowych, blogerzy oraz dwaj goście specjalni- zwyciężczynie zorganizowanego przez markę konkursu „Mama i Ja”.
Na powitanie czekała na zaproszonych orzeźwiająca lemoniada rabarbarowa oraz przytulny kącik kawowy. Słowo wprowadzenia należało do przedstawicielki marki Weroniki Piętki, która opowiedziała uczestnikom o marce Russell Hobbs i produktach z premierowej kolekcji. Po krótkiej prezentacji goście mogli przejść do głównego punktu programu, czyli testowania urządzeń z nowej kolekcji Illumina: blenderów, mikserów i robotów kuchennych. Pod okiem prowadzących - znanych warszawskich restauratorek Marty Wajdy i Dominiki Krzemińskiej - uczestnicy przygotowywali rozmaite pyszności, a wśród nich m.in. chłodnik z botwiny, krem ze słodkich ziemniaków, hummus i pesto z liści rzodkiewek. Niespodziewanym hitem okazał się przyrządzany w nowej odsłonie kogel mogel zapiekany z owocami. Oprócz przetestowania urządzeń Illumina, warsztaty były również świetną okazją do lepszego poznania szerokiego portfolio Russell Hobbs oraz spędzenia czasu w miłej atmosferze podczas wspólnego gotowania.