Lawasz z kiełbasą i serkiem
Przekąska idealna o każdej porze dnia? Wypróbuj przepis na lawasz z pysznym nadzieniem.
Sposób przygotowania:
1. Mąkę, ciepłą wodę i sól połącz. Wyrób gładkie, elastyczne ciasto. Odłóż na 20 minut. Po tym czasie podziel na 4 części i rozwałkuj na okrągłe placki. Każdy smaż krótko na suchej patelni, po czym zawiń w folię, by nie stwardniał.
2. Kiełbasę suchą jak ze wsi (Balcerzak) pokrój na mniejsze kawałki. Wymieszaj z serkiem wiejskim, posiekaną natką pietruszki. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Nadzieniem posmaruj placki, zwiń w rulon. Wierzch posmaruj miękkim masłem, posyp siemieniem lnianym. Piecz 15 minut w temperaturze 190°C. Następnie pokrój i podawaj.
Zobacz także: