Makaron z łososiem
Gdy robi się gorąco, nikt nie ma ochoty na spędzanie długich godzin w kuchni. Przyrządź więc to, co nie zajmuje dużo czasu.
Składniki
- 25 dag makaronu
- 20 dag wędzonego łososia
- 10 dag pieczarek
- pęczek natki pietruszki
- pół szklanki śmietanki kremówki
- ząbek czosnku
- oliwa
- sól i świeżo mielony pieprz
Sposób przygotowania:
1. Makaron ugotuj al dente.
2. Łososia pokrój na kawałki.
3. Pieczarki z czosnkiem przesmaż na oliwie.
4. Zmniejsz płomień, dodaj śmietanę kremówkę i chwilę smaż. Dolej łyżkę lub dwie oliwy. Wyłóż na patelnię makaron i dokładnie wymieszaj z pieczarkami, śmietaną oraz cebulą i czosnkiem.
5. Wyłącz palnik pod patelnią. Dodaj łososia i drobno posiekaną natkę pietruszki. Wymieszaj.
6. Na talerzach posyp makaron świeżo mielonym pieprzem. Możesz także dodać starty parmezan.
Zobacz także: