Reklama

Muffinki ze szpinakiem

Składniki

  • 1 szklanka mąki
  • ¼ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • ½ szklanki kefiru
  • 1 jajko
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka soli
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 2 garście świeżego szpinaku
  • 40 g twarogu
  • 1 ząbek czosnku

>>> Zobacz przepis na następnej stronie <<<

Przygotowanie:

Wymieszaj suche składniki. W drugim naczyniu połącz mokre składniki. Przelej do suchych, wymieszaj. 

Dodaj posiekany szpinak, rozgnieciony twaróg i przeciśnięty czosnek, wymieszaj. 

Ciasto przelej do foremek. Piecz 25-30 min w temperaturze 180°C.

Zobacz także:


Świat & Ludzie
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy