Naleśniki w niezwykłym pomarańczowym syropie
Syrop do tego dania przygotowuje się samodzielnie w domu i całość naprawdę jest przepyszna.
Przygotowanie:
Składniki na ciasto naleśnikowe miksujemy dokładnie w misce i odstawiamy na 20 minut.
Rozgrzewamy patelnię. Ciasto na jednego naleśnika wylewamy i rozprowadzamy dokładnie po całej patelni.
Naleśniki smażymy na złoty kolor po obu stronach.
Po usmażeniu składamy je w trójkąty.
Wyciskamy z pomarańczy sok.
Na patelnię wsypujemy brązowy cukier, wlewamy sok pomarańczowy i dodajemy masło.
Syrop ma zacząć bulgotać i zgęstnieć. Uważaj, żeby się nie przypalił.
Na sam koniec na patelni umieść na chwilę naleśniki, by wchłonęły nieco syropu.
Danie można podawać z gałką lodów.
Zobacz także: