Pasta jajeczna
Jeśli znudziły ci się tradycyjne kanapki, koniecznie przetestuj nasz przepis na pastę – świetny dodatek do śniadań!

Składniki
- 4 jajka,
- 4 trójkąciki sera topionego,
- cebula,
- 2 ząbki czosnku,
- 2 łyżeczki musztardy,
- 3 łyżki majonezu,
- sól,
- pieprz czarny mielony,
- papryka czerwona,
- zioła do dekoracji
Przygotowanie:
Jajka ugotuj na twardo. Schłódź je zimną wodą i poczekaj, aż wyschną. Następnie obierz je i razem z serem zetrzyj na tarce o małych oczkach.
Cebulę i czosnek obierz. Cebulę drobno posiekaj, a czosnek podziel na ząbki i przeciśnij przez praskę. Dodaj musztardę i dokładnie wymieszaj. Masę wrzuć do miski z jajkami, połącz z majonezem i jeszcze raz dokładnie wymieszaj.
Pastę jajeczną dopraw solą i pieprzem. Podawaj najlepiej z ciemnym pieczywem. Dla dekoracji posyp ją posiekanymi ziołami i drobno pokrojoną czerwoną papryką.
Zobacz także: