Paszteciki z mięsem mielonym
Mięso mielone jest niedrogie i łatwo dostępne. Wyczarujesz z niego mnóstwo dań.

Składniki
na ciasto
- po szklance mleka i mąki
- jajko
- olej
- sól
- pieprz
dodatkowe
- pół kg mięsa gotowanego (najlepiej z rosołu)
- 2 ugotowane marchewki
- cebula
- olej
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
1. Zacznij od wyrobienia ciasta na paszteciki. Do mąki wlej szklankę mleka, wbij całe jajko i dosyp sól oraz pieprz do smaku. Masę dokładnie wymieszaj i usmaż na oleju dość grube naleśniki.
2. Ugotowane mięso i marchewki zmiel w maszynce do mięsa. Drobno pokrojoną cebulę podsmaż na oleju i wymieszaj z mięsem i marchewką. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Nałóż gotowy farsz na naleśniki i zwiń je. Paszteciki podsmaż na złoto. Podawaj z barszczem.
Zobacz także: