Pełnia pomidorowego smaku
Soczyste, jędrne pomidory stanowią podstawę wielu potraw, zarówno kuchni polskiej, jak i śródziemnomorskiej.
Nie od dziś wiadomo, że pomidory to jedne z najpopularniejszych i najsmaczniejszych warzyw, które otwierają całą gamę możliwości wykreowania wspaniałych dań obiadowych i przekąsek. Na bazie Pomidorów całych bez skórki Primerosa można stworzyć doskonałe zupy, aromatyczne sosy do makaronu lub ryżu oraz wiele rozmaitych potraw mięsno-warzywnych z różnych stron świata, jak na przykład włoski sos bolognese lub tradycyjny polski sos pomidorowy do dań mięsnych. Zmiksowane pomidory Primerosa utworzą naturalny koktajl pełen witamin i minerałów. Pomidory całe bez skórki Primerosa świetnie sprawdzą się również jako składnik tarty z warzywami lub zapiekanki makaronowej.
Pomidory to nie tylko jedne z najpopularniejszych oraz najsmaczniejszych warzyw o szerokim zastosowaniu, ale również źródło cennych minerałów, witamin i wartości odżywczych. Duża zawartość potasu i sodu w pomidorach pozytywnie wpływa na działanie układu krwionośnego oraz gospodarkę wodną organizmu. Pomidory są również bogate w witaminę C, E i witaminy z grupy B. Ich intensywny, czerwony kolor to zasługa likopenu - barwnika i jednocześnie silnego przeciwutleniacza neutralizującego wolne rodniki. Substancja ta jest łatwiej przyswajalna z pomidorów przetworzonych, niż ze świeżych, dlatego warto włączyć do jadłospisu przetwory pomidorowe, takie jak soki czy pomidory w puszce.
Pomidory bez skórki Primerosa są pakowane w poręczne puszki dla zachowania ich delikatnego smaku i aromatu. Dzięki wygodnej zawleczce, otwieranie puszki jest możliwe bez konieczności użycia otwieracza. Wewnątrz znajdziemy całe, jędrne i soczyste pomidory pozbawione skórki są zanurzone w aksamitnym, naturalnym soku pomidorowym. Taki sposób pakowania pomidorów marki Primerosa pozwala zachować pełnię naturalnego smaku pomidorów.