Potrawka z kaszą

Składniki
- pół szklanki bulionu warzywnego
- bakłażan
- 2 cebule
- 3 kolorowe papryki
- sól, pieprz
- 1-2 ząbków czosnku
- 1-2 łyżki pasty paprykowej
- 5-6 łyżek śmietany
- zioła prowansalskie
- cukinia
- 2 łyżki oleju
- 60 dag filetu z piersi indyka
5-6 osób
Mięso opłucz, pokrój w kostkę. Kaszę przełóż do rondelka. Zalej zimnym bulionem. Gotuj około 10 minut, aż wchłonie cały płyn. Przykryj i odstaw na gorącą płytę lub do nagrzanego piekarnika na 20-30 minut do napęcznienia.
Warzywa w zależności od rodzaju oczyść, obierz, pokrój na kawałki. Na patelni rozgrzej olej. Zrumień mięso. Dołóż warzywa. Oprósz ziołami. Przypraw roztartym czosnkiem, solą i pieprzem. Smaż ok. 5 minut.
Podsmażone mięso oraz warzywa podlej bulionem. Dodaj śmietanę. Dołóż pastę paprykową i koncentrat pomidorowy. Wymieszaj i duś 25-30 minut, tak aby warzywa pozostały twardawe. Kaszę przemieszaj widelcem i podawaj z potrawką.