Reklama

Pyszne gołąbki

Kapustę włoską możesz zastąpić kapustą białą lub pekińską.

Składniki

  • 30 dag kaszy gryczanej
  • główka włoskiej kapusty
  • 2 cebule
  • 10 dag pieczarek
  • jajko
  • 1l bulionu drobiowego
  • sól i pieprz
  • olej

Przygotowanie:

Połowę bulionu zagotuj. Wsyp kaszę i gotuj do miękkości. Ostudź. Kapustę zanurz na 3 minuty w gotującej się wodzie. Wyjmij i odcedź. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż posiekane cebule i kawałki pieczarek. Schłodź i połącz z kaszą. Wbij jajko i przypraw do smaku solą i pieprzem. Z masy zrób wałeczki. Zawiń je w liście kapusty, formując gołąbki. Wlej resztę bulionu i duś na małym ogniu przez ok. 30 minut.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy