Rogaliki krucho-drożdżowe

Rogaliki możesz podawać z wybranymi dodatkami np. konfiturą czy płynną czekoladą
Rogaliki możesz podawać z wybranymi dodatkami np. konfiturą czy płynną czekoladą123RF/PICSEL

Składniki

na ciasto:

  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 60 g świeżych drożdży
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 250 ml gęstej kwaśnej śmietany 18 proc.
  • 1 małe opakowanie cukru wanilinowego
  • 250 g miękkiej margaryny lub masła

dodatkowe:

  • 4 gruszki
  • 2 łyżki miodu
  • 40 g masła
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • cukier puder
40 sztuk
"Naprawdę się wzruszyłam! Dopiero teraz mi to mówisz?" Styl.pl/materiały prasowe
Świat & Ludzie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?