Ryż z kurczakiem i ananasem

>>> Sposób przygotowania znajdziesz na następnej stronie <<<

1. Filet opłukać, osuszyć, obrać z błon, pokroić na niewielkie kawałki. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Mięso natrzeć czosnkiem, solą, pieprzem i curry. Brokuł umyć, podzielić na małe różyczki. Paprykę opłukać, oczyścić, pokroić w kostkę.
2. Ananasa oczyścić (obrać ze skóry, wyciąć oczka z pestkami i twardy rdzeń), pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, włożyć pokrojone mięso, zrumienić ze wszystkich stron. Dodać paprykę, obsmażyć pod przykryciem, doprawić chili.
3. Brokuł włożyć do wrzątku, gotować 2 minuty, odcedzić. Kurczaka zalać sokiem i bulionem, dusić do miękkości, odparować część sosu. Pod koniec włożyć brokuły i ananasa, doprawić. Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, podawać z mięsem i warzywami.
Zobacz także: